Przygotowanie do śniadania i śniadanie wielkanocne w klasie 3a.
Dzisiaj z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy w klasie 3a postanowiliśmy urządzić śniadanie wielkanocne. Uczniowie sami przygotowywali kanapki na śniadanie. Znalazły się na nich: kiełbasa, szynka, jajka, serek ze szczypiorkiem, pomidorki, rzodkiewka, ogórki, sałata i szczypiorek. Obok znalazł się też baranek z masła, jajka i kiełbaski. Po przygotowaniu kanapek uczniowie przygotowali stół wielkanocny. Znalazł się na nim biały obrus, piękne świąteczne serwetki, cudowne forsycje, żonkile jak i magnolie. Po przygotowaniach zasiedliśmy do stołu, żeby stuknąć się jajkiem. Jak się dzisiaj dowiedzieliśmy na lekcji ten zwyczaj zderzania się jajkami nazywa się wybitki. Wreszcie przyszedł czas na skonsumowanie pięknie wyglądających kanapek, jajek i kiełbasek. Wszystko pięknie wyglądało ale też smakowało.
Opracowała: Arleta Rauk